Kategorier
Tandvård

Hur utförs ett tandimplantat i Stockholm?

Ett tandimplantat som utförs i Stockholm brukar inte ta mer än en timme när det gäller själva ingreppet. Det sker vanligtvis i samband med lokalbedövning.

I samband med att man gör ett ingrepp och opererar in ett implantat ger man först en lokalbedövning. Tillsammans med den får du något som kallas sedering. Det kan liknas vid narkos men är egentligen inte det. Sedering använder man för att framkalla ett tillstånd av nedsatt medvetande. Det är bra för att dämpa smärta samt oro och ångest som kan förekomma i samband med en operation.

Sedering gör att man sover under den tiden en operation pågår. När operationen har genomförts behöver allt läka innan man sätter in ett förlängningsrör på skruven. Det kan ta upp till några veckor. Mellan två till sex veckor brukar man beräkna. Lite beroende på om det var en svår eller lätt operation och hur bra så kallat läkkött man har.

Tandimplantat genomförs effektivt och enkelt i Stockholm

Efter operationen med att fästa tandimplantaten, eller skruvarna som det egentligen är, påbörjar alltså processen med att titanskruven och käkbenet ska växa samman. Därefter fortsätter man med att skruva på en krona eller i vissa fall en brygga om det är flera tänder det gäller. Allt görs av en erfaren och specialistutbildad tandläkare. Det ger ökad trygghet för patienten.

Kostnaden för ett implantat kan variera men du kan räkna med att det går på ungefär femton tusen kronor för ett enda implantat. Ska du ha flera kan det springa iväg till trettio tusen kronor. Då det är en långsiktig lösning täcks det av högkostnadsskyddet. Det betyder att Försäkringskassan går in och täcker upp för en del av kostnaderna. De som bor i Stockholm har då förmånen att få ta del av det skyddet om det skulle behövas.

För att kunna få mer information besök hemsida:  tandimplantatstockholm.nu